Stijn Linderman: Basgitaar
Koen Maassen: Drums
Bram van Kuipers: Zang en toetsen
Alexander Berndsen: Gitaar


(v.l.n.r.: Koen, Bram, Alex, Stijn)
 

In het kort

Fris, vol en krachtig, zoals een koud biertje op een warme lentedag: de muziek van de viermansrockformatie Dehaze (“dieheez”). Progressive rock als rode draad in een kleurrijk mengsel van verschillende stijlen, waarin funky grooves en verhalende teksten worden gecombineerd met stevige hardrockriffs in afwisselende composities. Pink Floyd, Iron Maiden, Rush en de Red Hot Chili Peppers zijn enkele bands waar de muziek van Dehaze je aan doet denken, maar er wordt vooral een gevarieerd repertoire neergezet binnen de eigen stijl. In de eerste helft van 2014 is de band bezig met het zelf produceren van een mini-album en gaat elke mogelijkheid aangegrepen worden om de muziek van Dehaze de wereld in te krijgen!

Bandhistorie

Stijn (basgitaar) heeft al lange tijd klassiek gitaarles als hij eind 2007 via zijn gitaarleraar P. de Haas met Koen (drums) een bandje begint. Na twee jaar samenspelen besluit de gitarist met de band te stoppen en met de nieuwe gitarist wordt eind 2010 het eerste, door Stijn geschreven, eigen nummer in de praktijk gebracht: “Rush”. De klassiek gitaarles van Stijn heeft een sterke invloed op de eigen muziek en de naam van de band wordt dan ook veranderd in een verbastering van de achternaam van zijn gitaarleraar, P. de Haas, op z’n Engels uitgesproken: “Dehaze” (“dieheez”).

In begin 2011 wordt Bram uitgenodigd om bij de band te komen zingen. Na de zomerperiode vindt er wederom een wisseling van gitarist plaats en met deze nieuwe gitarist wordt het eigen werk voortgezet naast het spelen van covers, waarmee de band op een gegeven moment een repertoire van meer dan anderhalf uur heeft en bij verschillende kroegen en evenementen optreedt.
Ook deze gitarist besluit wegens tijdgebrek in 2013 met de band te stoppen.

In de zomer worden audities georganiseerd en wordt Alex in september de nieuwe gitarist van Dehaze.

Huidige koers

Met de toetreding van Alex heeft de band ervoor gekozen om de nadruk op het eigen werk te gaan leggen. In drie maanden tijd wordt het eigen repertoire uitgebreid tot zeven nummers en geeft de band in haar nieuwe formatie een debuutoptreden in de Barron, Arnhem. Ondertussen is Dehaze begonnen met het zelf opnemen van deze zeven eigen nummers, die in de loop van 2014 afgemaakt en uitgebracht gaan worden op YouTube en uiteindelijk als mini-albumpje te downloaden zullen zijn.

De band heeft zich ingeschreven bij verschillende bandcompetities, zoals bij Pocketpop, Kaf en Koren en Krakend Ei. Bij Pocketpop kwam de band in de finale terecht, maar kon deze er helaas niet spelen wegens persoonlijke omstandigheden. 12 juni staat de band in de finale van Kaf en Koren in poppodium Doornroosje en op koningsdag in muziekpodium Stèdsj tijdens Krakend Ei.